Project Taalrijk leert basisschoolkinderen uit Losser creatief schrijven

sterren in hand
28 februari 2019

De toekomstige sterren in creatief schrijven en dichten komen uit Losser. Vanuit het project Taalrijk is daar op twaalf basisscholen een doorlopende leerlijn ontwikkeld, voor kinderen vanaf groep een tot en met groep acht.

Via een doorgaande leerlijn bekwamen basisschoolkinderen uit Losser zich vanaf groep een tot en met groep acht in het creatief schrijven en dichten. De leerlijn is een van de onderdelen van het project TaalRijk. Dit alles met het doel de taal van de kinderen rijker te maken.

Werkvormen gebundeld

Vier schoolbesturen in de gemeente Losser werkten ruim twee jaar samen om de doorlopende leerlijn te ontwikkelen en te borgen. Met ondersteuning van externe partners is een visie op cultuureducatie geformuleerd. Ook zijn leerkrachten getraind. De werkvormen voor creatief schrijven voor de verschillende groepen zijn gepubliceerd in de bundel Woesj. 

Partners

Stichting Culturele Basisvorming Losser is initiatiefnemer van TaalRijk in samenwerking met Rijnbrink.nl. Financiering is onder meer afkomstig van het Fonds voor Cultuurparticipatie. 

Informatie

Voor meer informatie over het project en de publicatie: stuur een mail naar cultuurcoach Pien Kestens
Zie ook:
Stichting Cultuurparticipatie Losser 
Artikel Tubantia