Nieuwe ontwerpprijs voor aankomende kunstvakdocenten

De kunst van het ontwerpen
12 april 2018

De kunst van het ontwerpen is een nieuwe prijs voor het meest innovatieve of prikkelende ontwerp van aankomende kunstvakdocenten. Dit jaar reiken we deze prijs voor het eerst uit. De uitreiking is op 7 juni. Meld je aan!

Derde- en vierdejaarsstudenten aan een bachelor docentopleiding in de kunsten (dans, muziek, theater of beeldende kunst en vormgeving) komen in aanmerking voor de juryprijs én een publieksprijs. Aan beide prijzen is een geldbedrag van 500 euro verbonden. Het kunsteducatieve ontwerp moet zijn ontworpen in dit lopend studiejaar (2017-2018). 

Aanleiding ontwerpprijs

De hedendaagse educatieve praktijk vraagt om docenten die niet alleen les kunnen geven, maar ook vanuit een persoonlijke visie onderwijs (mede) kunnen ontwikkelen en vormgeven. Dat geldt zeker voor het onderwijs in de kunsten, een dynamisch vakgebied met steeds nieuwe artistieke uitingen, wispelturige makers en veranderlijke opvattingen. Om de bijzondere expertise van toekomstige kunstdocenten als educatief ontwerper zichtbaar te maken organiseren wij met het Landelijk Overleg Kunstvakdocentenopleidingen (KVDO) en het lectoraat Kunsteducatie van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten deze educatieve ontwerpprijs.

De kunst van het ontwerpen

Na een voorselectie door de vakjury, presenteren de beste kunsteducatieve ontwerpers op 7 juni 2018 hun ontwerp live voor publiek. Tijdens dit event reikt de juryvoorzitter de prijs van de vakjury uit en bepaalt het publiek wie de publieksprijs wint. 

Jury en jurering

De vakjury bestaat uit voorzitter Sanne Scholten, directeur van het LKCA, en vier experts uit het veld van kunst en educatie. De jury beoordeelt de ingezonden kunsteducatieve ontwerpen op onder meer relevantie, actualiteit en geschiktheid voor de praktijk.

Reglement

De kunst van het ontwerpen 2018

Prijsuitreiking 7 juni, Het Huis Utrecht

Meld je aan