Music All Enschede wint titel Club van het Jaar 2019

Music All Enschede club van het jaar 2019
24 juni 2019

Musicalvereniging Music All Enschede is door de jury verkozen tot Club van het Jaar in de categorie cultuur.

Music All Enschede is een muziektheatergezelschap uit Enschede, bestaande uit een gemêleerd gezelschap van 17 tot 76 jaar. Elk jaar zetten ze een musical op de planken en richten ze zich op artistieke en organisatorische vernieuwing van de vereniging. Ze bestaan al bijna 70 jaar. 

Reactie van de jury:

“Music All Enschede blinkt uit in haar ondernemerszin en Open Club-gedachte: ze gaan vernieuwing aan, zoeken samenwerking op en hebben een honger naar advies en artistieke en organisatorische verbetering. Music All is innovatief in ledenwerving door hun try-out avonden waar op één avond een mini-productie wordt gemaakt door leden samen met potentiële leden. Ze bereiken nieuwe doelgroepen door de inzet van een tolk gebarentaal en hebben de ambitie om daarmee theater en muziek toegankelijker te maken voor een bredere doelgroep.”

Reactie van de winnaar:

“Erg leuk om te horen dat we op de goede weg zijn! We waren erg onder de indruk van de andere provinciewinnaars, we mogen trots zijn op wat we doen met z’n allen voor de amateurkunst in Nederland. Ons credo is: musical en theater is voor iedereen. Dat willen we samen blijven uitdragen!”
Roy Koops – voorzitter Music All Enschede

Een eervolle vermelding in de categorie cultuur gaat uit naar Ericarré (uit Erica, Drenthe) en Garderizzjement De Kachelpiepers (uit Maastricht, Limburg). 

Triple ThreaT: een club met een enorme impact 

In de categorie sport is Basketballvereniging Triple ThreaT uit Haarlem uitgeroepen tot ‘Club van het Jaar 2019’. 
De jury heeft vele malen kippenvel gekregen tijdens het gesprek met Triple ThreaT en vat de vereniging als volgt samen: “Triple ThreaT is een way of life, een tweede familie. Voor sommigen zelfs de enige familie die ze hebben“. 

Clubs uit 86% van de gemeenten in Nederland deden mee

Sport- en cultuurclubs in heel Nederland werden aan het begin van het jaar uitgedaagd hun clubverhaal te delen via clubvanhetjaar.nl. Ruim 1.300 clubs nomineerden zich en verzamelden meer dan 80.000 stemmen. In 86% van alle gemeenten in Nederland deden clubs mee aan de verkiezing. Per provincie werd de club met de hoogste score provinciewinnaar. Op basis van een gesprek met de jury zijn de landelijke winnaars in de categorieën sport en cultuur bepaald. 

Achtergrond verkiezing Club van het Jaar

Nederland telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen. Sociale ontmoetingsplaatsen waar mensen samen sporten, muziek maken, acteren, dansen of kunst maken. Ze vormen samen het grootste sociale netwerk van ons land. Ook leiden ze talenten op die zonder vereniging of stichting nooit zo ver zouden komen. Deze clubs zijn heel bijzonder en dat mag gezien worden!

De verkiezing is een gezamenlijk initiatief van de Rabobank, NOC*NSF, LKCA, Kunstbende, het AD en de regionale dagbladen. Het doel is de kracht van sport- en cultuurclubs bij zoveel mogelijk Nederlanders in de schijnwerpers te zetten. Zij werken samen om de maatschappelijke betrokkenheid van clubs te vergroten door clubs te stimuleren open te staan voor nieuwe verbindingen en samenwerkingen. Samen ondersteunen zij clubs om aan de hand van hun eigen ambities zelfredzamer, vitaler en gezonder te worden. En dat is belangrijk, want clubs kunnen een belangrijke rol spelen in de gezondheid en vitaliteit van mensen. 

Ambassadrices sport en cultuur

De ambassadrices uit de sport- en cultuurwereld zijn Esmee Visser (langebaanschaatsster) en Shirma Rouse (zangeres). Zij dragen de verkiezing Club van het Jaar een warm hart toe. Zij weten als geen ander hoe belangrijk een club kan zijn om plezier in je sport of culturele activiteit te hebben. Dat dit de basis kan vormen voor levenslang plezier en wie weet voor een succesvolle carrière.