Lonneke van Leth wint Niekie van den Berg theaterprijs

Lonneke van Leth
30 januari 2019

De Haagse choreografe Lonneke van Leth heeft de Niekie van den Berg Prijs 2019 gewonnen. De prijs is een initiatief van Impresariaat Uit de Kunst. Lonneke van Leth ontving de prijs voor haar dansvoorstelling ‘Eén Romeo & Julia’.

Aan de prijs is een bedrag verbonden van € 1500, te investeren in een volgende theaterproductie.


De dansvoorstelling 'Eén Romeo & Julia' is geïnspireerd op de gelijknamige klassieker van Shakespeare. Het laat de vertwijfeling en grenzeloze liefde zien tussen twee mensen uit verschillende werelden, en schetst de haken en ogen aan de vluchtelingenproblematiek. 

Jeroen Jesse, directeur van Uit De Kunst,  impresariaat voor (educatieve) voorstellingen op school en in theaters: 'Met deze prijs willen we de ontwikkeling van jeugdtheater stimuleren. Lonneke van Leth heeft een enorme passie voor het vak. Ze specialiseert zich steeds meer in jeugddansproducties. Eén Romeo en Julia is een prachtige voorstelling, van hoge artistiek-inhoudelijke kwaliteit, die zeer goed aansluit bij de doelgroep (12-18 jaar). Ze is de verdiende winnaar van de Niekie van den Berg Prijs 2019.'

Meer informatie