Kritisch positieve feedback op conceptvisie ontwikkelteam Kunst & Cultuur

25 april 2018

Met de inbreng van ruim 150 betrokkenen hebben wij samen met Kunsten ’92 en veel partners uit het culturele veld feedback gegeven op de conceptvisie van het ontwikkelteam Kunst & Cultuur. De algemene opvatting was positief, met zeker nog de nodige opmerkingen en aanvullingen.

Het geluid dat naar voren kwam in de drie regiobijeenkomsten en de aparte sessie met de erfgoedsector was positief. Het document bevat veel elementen waar de deelnemers zich achter konden scharen. Zoals de integrale aanpak, zowel van de kunst- en cultuurvakken onderling als met andere vakken. Toch waren er ook de nodige opmerkingen en aanvullingen.

Meer aandacht voor erfgoed

Er is nu nog een beperkte plaats voor erfgoed in het stuk, terwijl dit een minstens zo belangrijk onderdeel is van Kunst en Cultuur als de afzonderlijke kunstdisciplines. Ook bevat erfgoed andere elementen dan het artistiek-creatieve proces, en zou het begrip ‘erfgoedwijsheid’ geïntroduceerd kunnen worden. Het domein zou daarom eigenlijk ‘Cultuur’ moeten heten in plaats van ‘Kunst en Cultuur’.

Een ander pleidooi was om een helder en aansprekend begippenkader te hanteren en nieuwe vormen van kunst en cultuur eveneens een herkenbare plek te geven in de visie. Ook het belang van de professionele culturele sector voor het onderwijs en de samenwerking daarmee werd gemist als belangrijk aspect. Veel deelnemers waren vooral ook benieuwd naar de uitwerking van deze visie naar concrete leerlijnen en opdrachten en wensten het ontwikkelteam daar veel succes mee.

Vervolgtraject

Het ontwikkelteam komt 23-25 mei weer bij elkaar en buigt zich dan over de grote opdrachten. In de consultatieperiode (4 juni-5 juli) organiseren wij wederom bijeenkomsten om feedback op te halen. Deze zijn op 12, 13 en 14 juni in respectievelijk Zwolle, Amsterdam en Eindhoven. Ook voor erfgoed plannen we weer een datum om met elkaar te kijken naar de tweede opbrengsten vanuit het ontwikkelteam. 

Gebruik het inschrijfformulier onderaan deze pagina om je voor (één van) de bijeenkomsten aan te melden.

Meer informatie

Feedback conceptvisie Kunst & Cultuur
Consultatie erfgoed
Tussenresultaten Kunst & Cultuur
Alle belangrijke data op een rijtje

Inschrijfformulier


Ja, ik wil graag meepraten over de curriculumvernieuwing

Deelname is gratis, maar wij maken nog een definitieve selectie. Dit omdat bij elke bijeenkomst een evenredige afspiegeling van deelnemers uit het onderwijs, van culturele instellingen en uit het buitenschoolse belangrijk is. Heb je meerdere data waarop je beschikbaar bent? Geef dit dan gerust aan in het formulier.

Velden met een * zijn verplicht.
Selecteer de data van je voorkeur
Consultatieperiode 3: Kennis en vaardighedenGegevens
*
*

Sector*
*
*
*
Overig

contact

Ronald
naamRonald KoxfunctieLeidinggevende Cultuureducatie telefoonnummer030 711 51 42e-mailronaldkox@lkca.nl
eeke wervers
naamEeke WerversfunctieSpecialist Cultuureducatietelefoonnummer030 711 51 37e-maileekewervers@lkca.nl