Intervisie kunstvakdocenten

De kunstvakdocent intervisiebijeenkomsten nazomer 2018
5 juli 2018

'Tussen ideaal en praktijk┬┤ is de naam van een nieuwe reeks intervisiebijeenkomsten voor buitenschoolse kunstvakdocenten. De ene serie bestaat uit een aantal bijeenkomsten over hoe je het beste je doelgroepen kunt bereiken. Het verhogen van de kwaliteit van kunsteducatie staat centraal in de tweede serie. Start: aankomende herfst.

Doelgroepen bereiken

Kun je wel wat ondersteuning en gebruiken bij het bereiken van bestaande en nieuwe doelgroepen? En ideeën over hoe je dat het beste kunt aanpakken? Meld je dan aan voor dit traject van een aantal bijeenkomsten, verspreid over een langere periode. Je voert eerst een aantal voorbereidingsopdrachten uit via het digitale platform Kunstbeoefenaars.nl. Daarna staan in twee bijeenkomsten inspiratie, zelfwerkzaamheid en collegiale feedback centraal. Een terugkombijeenkomst sluit het traject af. Je kunt kiezen om dit traject te doen in Eindhoven, Utrecht, Amsterdam of Assen. Start: eind augustus.

Kwaliteit: tussen ideaal en praktijk

Veel buitenschoolse kunstvakdoceten herkennen het: de spanning tussen dagelijkse praktijk en het eigen ideaal. Jouw behoefte om een verdiepingsslag te kunnen maken om de kwaliteit te verhogen versus de behoefte van de cursist die op korte termijn iets wil bereiken.

Dit thema komt voort uit de wens van deelnemers die aan eerdere intervisiebijeenkomsten hebben deelgenomen. Zij gaven aan graag een vervolg te zien waarbij het thema ‘kwaliteit’ centraal staat. Kwaliteit van samenwerking, van persoonlijke competenties, in educatieve processen en ook hoe die kwaliteiten zichtbaar te kunnen maken.

Tijdens de bijeenkomst 'Kwaliteit' bepalen deelnemers zelf welke thema’s en vragen het meest urgent zijn. Deze bijeenkomst duurt een dagdeel en is met ingang van oktober op diverse plekken in het land te volgen. 

Samenwerking

De intervisiereeksen zijn ontwikkeld door All Art Professionals, Cultuurconnectie en LKCA.

Meer informatie

Voor meer vragen en informatie, stuur een bericht naar Jan van den Eijnden

Aanmelding

Bekijk het hele overzicht en ga naar het aanmeldingsformulier