Cultuur@CruyffCourts van start

Aftrap Cultuur@CruyffCourts
17 april 2019

Op 16 april 2019 was de feestelijke aftrap van Cultuur@CruyffCourts op Cruyff Court Eljero Elia Veld in Den Haag, met minister van Cultuur Ingrid van Engelshoven en wethouder Richard de Mos.

In 2019 gaat Cultuur@CruyffCourts op 14 verschillende Cruyff Courts door het hele land van start. In 2020 komen daar nog eens 14 Cruyff Courts bij. Op de Cruyff Courts vinden 8 weken lang allerlei verschillende culturele activiteiten plaats waar kinderen en jongeren aan mee kunnen doen

Cruyff Courts zijn veilige ontmoetingsplekken in vaak armere wijken waar kinderen en jongeren kunnen sporten. Cultuur wordt door veel ouders, kinderen en jongeren ervaren als abstract en ver van hun bed. 'Door op de Cruyff Courts te laten zien dat ook rap, dj-en, dansen en vloggen cultuur zijn, wordt het culturele aanbod concreet en bereikbaar. Tevens wordt de drempel naar structurele deelname verlaagd doordat de culturele lessen worden gegeven door cultuuraanbieders en buurtsportcoaches uit de wijk,' aldus Monique Maks, directeur Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Monitoring bereik en impact

Het LKCA gaat het bereik, zowel kwantitatief als kwalitatief, en de impact van Cultuur@CruyffCourts monitoren. Wat vinden de deelnemende kinderen ervan en gaan ze daarna ook door met kunstbeoefening?

Cultuur@CruyffCourts is een initiatief van het Jeugdfonds Sport & Cultuur en de Johan Cruyff Foundation, mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij en het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het LKCA is ook partner. 

Meer lezen

Website Jeugdfonds Sport & Cultuur

Foto: Koen Suyk