Conceptopbrengsten Curriculum.nu vanaf 7 mei beschikbaar

17 april 2019

Alle ontwikkelteams van Curriculum.nu publiceren maandag 7 mei hun conceptopbrengsten. Die opbrengsten worden gevormd door de uitgewerkte bouwstenen van kennis en vaardigheden voor het primair en voortgezet onderwijs. Vanaf half mei tot en met 11 augustus kan iedereen weer input leveren.

Na de laatste hand gelegd te hebben aan de bouwstenen, werken de ontwikkelteams nog aan de samenhang binnen en tussen vakken en leergebieden, en ook tussen het primair en voortgezet onderwijs. Het team doet richtinggevende aanbevelingen voor de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Dit omdat bij het leergebied kunst en cultuur in aparte vakken examen gedaan kan worden. De verenigingen van kunstvakdocenten zullen deze aanbevelingen concretiseren.

Uitwerking naar kerndoelen en eindtermen

Eind dit jaar moet al het materiaal bij de minister liggen en volgt de politieke bespreking. Daarna wordt besloten hoe het verdere traject eruit ziet en worden de aanbevelingen en uitwerking van de bouwstenen meegenomen in de uitwerking naar kerndoelen en eindtermen.

Feedback geven tijdens consultatieperiode

Na publicatie van de conceptopbrengsten kan iedereen tot en met 11 augustus feedback geven in de consultatieperiode. Hiervoor is een online tool beschikbaar. Ook het LKCA organiseert weer verschillende bijeenkomsten waarin we samen feedback ophalen. Houd onze website, nieuwsbrieven en social media in de gaten voor precieze data en locaties.

Lees verder

Hoe gaat het met de ontwikkelteams?
Komende evenementen rondom Curriculum.nu
Ontwikkelteam Kunst & Cultuur 

contact

Ronald
naamRonald KoxfunctieLeidinggevende Cultuureducatie telefoonnummer030 711 51 42e-mailronaldkox@lkca.nl
eeke wervers
naamEeke WerversfunctieSpecialist Cultuureducatietelefoonnummer030 711 51 37e-maileekewervers@lkca.nl