CLOCK biedt nieuwe kansen voor non-formele cultuurprofessionals

28 november 2017

Op vrijdag 1 december worden de eerste drie CLOCK-kandidaten gecertificeerd in Rozet, Kortestraat 16, in Arnhem. Saskia Kettelerij (theater), Georgios Lazakis (muziek) en Maribel Coco Perez (dans) ontvangen om 16.00 uur uit handen van CLOCK-grondlegster dr. Denise Stanley het Europese certificaat ‘Specialist in kunstpraktijk/cultuureducatie SCQF-niveau 11/EQF-niveau 7'.

Praktijkkennis en ervaring worden omgezet in een certificaat

Ruim een jaar geleden gingen deze drie kandidaten van start met het zogenoemde CLOCK-instrument (Collectieve Learning Open Curriculum Kit) om hun kunstpraktijk en cultuureducatiespecialisme in beeld te brengen. 

CLOCK: een toetsingsinstrument

De in de praktijk opgedane kennis, vaardigheden, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid worden getoetst met CLOCK. Na het samenstellen van een digitaal portfolio en het invullen van de CLOCK tool wordt zichtbaar op welk werk- en denkniveau iemand functioneert. Kandidaten worden ingeschaald binnen het Europese en Schotse kwalificatieraamwerk en kunnen opgaan voor een certificaat op niveau 3 (mbo-niveau), niveau 5 (hbo-niveau) of niveau 7 (masterniveau).  

Aanmelden voor CLOCK

Meer informatie over CLOCK vind je hier. Vanaf januari 2018 begeleiden de drie gecertificeerde coaches nieuwe kandidaten door het traject. Je kan je op de website van het Kunstbedrijf Arnhem aanmelden.