Future Cities Festival voor en door mbo-studenten

Future Cities 2019 600 x 228
30 mei 2019

Met het Future Cities Festival, 20 en 21 juni in Eindhoven, stimuleren STRP en MU jongeren om hun toekomst te verbeelden en vorm te geven door middel van kunst en design. De samenstelling, de organisatie en de productie van het hele festival is in handen van mbo-studenten.

Kunst kan een positieve bijdrage leveren aan de talentontwikkeling en het zelfbeeld van jongeren. Bij het Future Cities Festival hebben mbo-studenten de samenstelling, organisatie en productie zelf in handen. STRP en MU begeleiden hen daarbij.

'Te lang hebben we mbo'ers alleen als doeners benaderd.'

Doen en denken

Shirley Hendrikse, programmamaker educatie bij STRP: ‘We hebben mbo-studenten te lang alleen als doeners benaderd. Met Future Cities dagen we ze eerst uit om na én mee te denken over thema’s die voor hen belangrijk zijn, en dán te doen.’ 

Wanneer is wat

  • Op donderdag 20 juni is Future Cities alleen toegankelijk voor studenten en bezoekers van Crafted Festival voor een sneak preview van een aantal programmaonderdelen.
  • Op vrijdag 21 juni van 09.00-18.00 uur is het festival te bezoeken voor groepen mbo-studenten en alle andere geïnteresseerden. ‘s Avonds is er een muziekprogramma met spannende techno. 

Tip voor mbo-docenten 

Ben jij als mbo-docent geïnteresseerd om met jouw studenten Future Cities Festival te bezoeken op 21 juni in Eindhoven? Neem dan contact op met Shirley over het programma, de kosten en hoe je kunt reserveren: shirley@strp.nl 

Fonds21

Het Festival is mogelijk dankzij de programmaregeling Kunsteducatie voor mbo’ers van Fonds21.

Meer informatie

Bekijk het programma en meld jezelf en je studenten aan.