MBO Festival 'Ambacht en kunst' in Fries Museum

datum:
14 juni 2019
locatie:
Fries Museum
prijs:
geen, aanmelding noodzakelijk
partners:
LKCA, Kennispunt MBO Burgerschap, ROC Midden Nederland, ROC Friese Poort en het Fries Museum in samenwerking met Museum Boijmans Van Beuningen.

MBO Festival Fries Museum ambachtsman en kunstenaar Eric van Hove bewerkt motorblokken 620 x 350

Benieuwd hoe studenten denken over filosofie en burgerschap? Of hoe je als culturele instelling in samenwerking met een roc uit de omgeving een pakkend aanbod kunsteducatie voor mbo'ers kunt ontwikkelen? Kom naar het MBO Festival op 14 juni, in het Fries Museum in Leeuwarden. Thema: 'Ambacht en kunst in het beroepsonderwijs'.

Sessie over regionale samenwerking

Een van de workshops, door LKCA, is een netwerksessie en zoomt in op de mogelijkheden en wensen om meer regionale samenwerking tussen de culturele sector en het mbo op gang te brengen. Meer uitwisseling en afstemming zullen leiden tot nieuwe initiatieven, gericht op meer en een beter aanbod van kunst- en cultuureducatie voor mbo-studenten.

Programma

Het MBO Festival in het Fries Museum is een vervolg op bijeenkomsten in Museum Boijmans van Beuningen en Centraal Museum. De dag biedt inspiratie en bijzondere voorbeelden hoe kunst en ambacht elkaar raken. Er zijn verrassende workshops, diverse lezingen en onverwachte pop-ups. Bekijk het programma en het blokkenschema. Je keuze maak je pas op het MBO Festival.

Kunst en ambacht

De bewerkte motorblokken van kunstenaar en ambachtsman Eric Van Hove, in de tentoonstelling 'Fenduq', tonen aan dat juist de combinatie van kunst en ambacht kansen biedt om tegelijkertijd kritische denkvaardigheden, burgerschapscompetenties én vakkennis te ontwikkelen. Kunst biedt mogelijkheden om te oefenen met anders kijken, verbanden zien en vragen stellen. “En daarvoor hoef je echt geen kunstkenner te zijn”, zegt Van Hove. 

Aanmelding

Wil jij ook bij het Festival aanwezig zijn? Meld je snel aan voor deze dag.

Samenwerking

Het MBO Festival in Leeuwarden is een co-productie van LKCA, Kennispunt MBO Burgerschap, ROC Midden Nederland, ROC Friese Poort en het Fries Museum, in samenwerking met Museum Boijmans Van Beuningen.


@Foto: Fries Museum - pantoja yngrid

mbo