Sing Me In

Collective singing in the integration process of young migrants

materiaal
digitale publicatie
auteur(s) (instelling)
European Choral Association - Europa Cantat (coordinator)
plaats van uitgave
Bonn
uitgever(s)
European Choral Association - Europa Cantat
jaar van uitgave
2018
pagina's
4 dl.
illustratie
illustraties

Sing Me In is een Europees samenwerkingsproject dat kinder- en jeugdkoordirigenten, muziekdocenten en sociale professionals in Europa wil voorzien van didactische tips en methoden die ervoor kunnen zorgen dat samen zingen een positieve rol speelt in het integratieproces van jonge migranten en vluchtelingen in de samenleving. Het project omvat drie handboeken en een repertoirebundel.

Aanleiding

Sing Me In is ontstaan op verzoek van de koorwereld. Om de situatie van kinderen en jongeren met een migranten- of vluchtelingenachtergrond beter te leren kennen en om het integratieproces van jonge migranten en vluchtelingen in de samenleving op een positieve manier te bevorderen.

Inhoud project

Het project omvat drie handboeken en een repertoirebundel. 

De handboeken verschijnen in 11 talen. 

Europese samenwerking

Sing Me In loopt van oktober 2016 tot september 2018. Het Europese project wordt ondersteund door het Erasmus+ programma voor de Jeugd van de Europese Unie.

10 partners

Sing Me In wordt gecoördineerd door de European Choral Association – Europa Cantat (ECA-EC) (DE) in samenwerking met  Estonian Choral Association (EE),  Sulasol (FI), Ung i Kor (NO),  ZIMIHC (NL),  Koor&Stem (BE),  A Coeur Joie (FR),  Musica International (FR), Moviment Coral Català (ES), Koro Kulturu Dernegi (TR) and  Fayha Choir (LB)

Informatie over het project Sing Me In

Trefwoorden

- migranten - vluchtelingen - achterstandssituaties - koren - koorzang - zang - muziek - actieve cultuurparticipatie - buitenschoolse cultuureducatie - muziek - didactiek - methodiek - kinderen - jongeren - praktijk - onderwijsmethoden - onderwijsmethoden (vorm) - Europa