Maastricht. Be Bold!

Een bundel met levensverhalen van senioren. En een oproep aan de stad!

materiaal
digitale publicatie
auteur(s)
J. van Royen; S. Pierik; G. Courtens; M. Houben (redacteur)
plaats van uitgave
Maastricht
uitgever(s)
Stichting Tout Maastricht
jaar van uitgave
2019
pagina's
63 p.
illustratie
illustraties

Een bundel met inspirerende levensverhalen van twaalf senioren die elk op hun manier het culturele leven in Maastricht kleuren. Met deze uitgave roept Tout Maastricht de stad op om senioren door middel van een programmatische aanpak blijvend te betrekken bij het culturele leven.

Levensverhalen

De twaalf Maastrichtse senioren doen in ‘Maastricht. Be Bold’ openhartig hun verhaal. Over hun werk, hun gezin, de keuzes die ze maakten en over de rol die cultuur speelt in hun dagelijks leven. Ze houden van muziek, theater, fotografie of museumbezoek. Zo is er de Antilliaanse Alberto Precilia, die zijn leven lang heeft gezongen. Of Maastrichtenaar Wil Peerboom, wiens creativiteit een uitweg zoekt in fotografie en muziek. Of globetrotter Thea Janssen, die nu in Maastricht geniet van alle culturele initiatieven. Voor alle deelnemers geldt: cultuur verrijkt hun leven en tegelijkertijd inspireren zij anderen met hun activiteiten. Naast de verhalen van de senioren, zijn in de bundel gedichten over Maastricht opgenomen van Frans Budé.

Tout Maastricht

Stichting Tout Maastricht organiseert al jaren projecten door, voor en met senioren. De twaalf senioren uit Maastricht die in deze bundel hun verhaal optekenen zijn een afspiegeling van de deelnemers aan seniorenprojecten in de periode dat Tout Maastricht met partners werkte aan het programma Lang Leve Kunst.

Download

Trefwoorden

verhalen - ouderen - cultuur - kunst en maatschappij - cultuurparticipatie - actieve cultuurparticipatie - Maastricht