Handleiding Zing'es

Voor groepsleerkrachten en pabostudenten

materiaal
digitale publicatie
auteur(s)
L. Aussems; R. Vrolijk; C. de Bonth; G. Bomhof; K. Vogd (redacteur)
plaats van uitgave
Utrecht
uitgever(s)
LKCA
jaar van uitgave
2017
pagina's
36 p.

Zingen is leuk én belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Vakken als lezen, schrijven en rekenen zijn belangrijk, en zingend zijn ze ook nog leuk te maken! Zingen in de klas is een goede basis voor de muzikale ontwikkeling van het kind. Daarom deze handleiding om leerkrachten en pabodocenten tools aan te reiken en ze te motiveren om structureel (meer) aandacht te geven aan zingen.

Leeswijzer

De handleiding biedt doorkijkjes in de vorm van korte video’s, perspectieven en inhoudelijke achtergrondinformatie en is opgebouwd uit de volgende hoofdstukken:
  1. De zingende leerkracht
  2. Het zingende kind
  3. Lied leiden en aanleren
  4. Didactiek specifiek
  5. Voorbeelden en links

De handleiding hebben is ontwikkeld samen met Leo Aussems en Roeland Vrolijk, deskundigen op het gebied van zingen in de klas. De handleiding is gratis digitaal te downloaden, is interactief en het beste te lezen in een PDF-reader. Klik op de blokken en diverse linkjes en kies je eigen route. 

Download de Handleiding Zing'es

Trefwoorden

- basisonderwijs - kleuters - kinderen - muziek - zang - praktijk - lesvoorbeelden - docenten - pabo - hbo - beroepsonderwijs - didactiek - doorlopende leerlijn - video online