Arts-Based Research voor het sociaal domein

Op kunsten gebaseerd praktijkgericht onderzoek

materiaal
boek
auteur(s)
P. van Heijst (redacteur); N. de Vos (redacteur); S. Keinemans (redacteur)
plaats van uitgave
Bussum
uitgever(s)
Coutinho
jaar van uitgave
2019
annotatie
Met literatuuropgave en register.
pagina's
222 p.
isbn
978-90-469-0653-8

Dit boek gaat over praktijkgericht Arts-Based Research: onderzoek dat wil bijdragen aan het oplossen van concrete sociale vraagstukken in de dagelijkse beroepspraktijk. Dit soort onderzoek heeft juist in het sociaal domein toegevoegde waarde, omdat het ruimte biedt om het sociaal domein vanuit een ander perspectief te bekijken en te komen tot activering, ondersteuning, verbinding en participatie.

Inhoud

In Arts-Based Research voor het sociaal domein komen verschillende kunstvormen aan bod. De auteurs laten zien hoe die gebruikt kunnen worden in innovatief praktijkgericht onderzoek in alle fasen van een onderzoeksproject . De inleiding behandelt de waarde van kunst in praktijkgericht onderzoek en gaat in op vraagstukken in het sociaal domein die zich goed lenen voor het werken met kunst in onderzoek. Het kerngedeelte gaat in op zes varianten van Arts-Based Research, gekoppeld aan de kunstvormen: verhalen, muziek, theater, dans, beeldende kunst en audiovisuele media.

Doelgroep

Het boek is geschreven voor studenten in het hoger onderwijs die worden opgeleid voor allerlei beroepen in het sociaal domein en die kunst en onderzoek inzetten in hun opleiding of werkpraktijk.

Te bestellen bij Coutinho
Lees ook het artikel Arts-Based Research in het sociaal domein

Trefwoorden

kunst - kunst en maatschappij - sociaal domein - onderzoek - onderzoek (onderwerp) - hbo - beroepsonderwijs