Scholing CKV 2021-2022

Gepubliceerd:
Deel dit artikel
Staat jouw scholing voor het examenprogramma CKV er niet bij? Stuur dan een mailtje naar KirstenVogd@lkca.nl.

16 september 2021
Art Based Learning / Cultuur Oost en ArtEZ – Singer, Laren

Training die CKV-docenten in staat stelt hun leerlingen goed naar kunst te leren kijken en te begeleiden in een persoonlijk onderzoeksproces (leren van kunst in plaats van over kunst). Deze scholing bestaat uit een mix van digitaal en fysiek onderwijs. De tweede dag vindt plaats op 30 september.
Meer info

30 september 2021
Basisdag CKV vmbo / Vrije Universiteit Amsterdam

Op deze studiedag voor CKV-docenten staat de praktijk van CKV in het vmbo centraal. Hoe geef je vorm aan het vak? Hoe zit het met de verplichte productie en presentatie van eigen werk van de leerling?
Meer info

30 september 2021
Docentendag voor CKV- en Kunstdocenten

Het thema voor dit jaar luidt: “Framing each other; Sociale media en de verbeelding van de ander in de klas”. Op  het programma staan lezingen, presentaties van best practices en workshops.
Meer info

7 oktober 2021
Basisdag CKV havo/vwo / Vrije Universiteit Amsterdam

Op deze studiedag voor CKV-docenten staat de praktijk van CKV havo/vwo centraal. Hoe geef je vorm aan het vak, aan de verschillende domeinen? Waar loop je tegenaan, hoe geef je handen en voeten aan ‘de onderzoekende houding’? 
Meer info

21 oktober 2021
Art Based Learning / Cultuur Oost en ArtEZ – Museum Valkhof, Nijmegen

Training die CKV-docenten in staat stelt hun leerlingen goed naar kunst te leren kijken en te begeleiden in een persoonlijk onderzoeksproces (leren van kunst in plaats van over kunst). Deze scholing bestaat uit een mix van digitaal en fysiek onderwijs. De tweede dag vindt plaats op 11 november.
Meer info

28 oktober 2021
Film in de CKV-les / Vrije Universiteit Amsterdam samen met Eye Filmmuseum

Hoe werk je concreet in een lessenreeks voor film aan ‘verkenning, verbreding, verdieping en verbinding’? En aan een culturele activiteit van die discipline? Hoe stimuleer je leerlingen om onderzoekend naar een speelfilm of tv-serie te kijken?
Meer info

2 november 2021
Bouwkunst in de CKV-les  / Vrije Universiteit Amsterdam samen met Het Nieuwe Instituut

Hoe werk je concreet in een lessenreeks voor bouwkunst aan ‘verkenning, verbreding, verdieping en verbinding’? En aan een culturele activiteit van die discipline? Hoe stimuleer je leerlingen om onderzoekend naar een gebouw te kijken? 
Meer info

6 november 2021
CKV verdiept / Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten 

Tweedaagse nascholingscursus voor CKV-docenten, kunstdocenten en educatief medewerkers van culturele instellingen. Na deze cursus heb je informatie over theorie en praktijk van het nieuwe CKV-programma, weet je hoe en waarnaar je leerlingen onderzoek kunt laten doen en heb je gewerkt aan een beoordelingsinstrument. De cursusopzet biedt ruimte voor discussie en visievorming over je eigen invulling van het programma. De tweede cursusdag is op 19 maart 2022.
Meer info

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 0 / 5. totaal 0

Reageer (je reactie verschijnt na goedkeuring, vanwege spam)

Reacties (0)
Praat verder over dit onderwerp met deze expert(s):
Kirsten Vogd
Kirsten Vogd
Functie: Webredacteur
kirstenvogd@lkca.nl
030 - 711 51 61
Bekijk alle experts
Gepubliceerd:
Deel dit artikel