Veldraadpleging beroepsprofiel kunstvakdocent (PO incl. IKC en BSO)

Deel dit artikel

De kunstvakdocent van de toekomst: denken jullie mee?

Het onderwijs is voortdurend in beweging. Dat vraagt flexibiliteit van de professionals, want het vak verandert, de leerlingen veranderen en organisaties veranderen. LKCA speelt in op die veranderingen en wil een toekomstgericht beroepsprofiel van de kunstvakdocent samenstellen. Daar hebben we jullie hulp bij nodig. Ben je werkzaam in of voor het primair onderwijs of de kinderopvang, dan nodigen we je van harte uit om een veldraadpleging bij te wonen.

Vernieuwing beroepsprofielen kunstvakdocent in PO (incl. IKC en BSO)

Het beroepsprofiel van de kunstvakdocent in het primair onderwijs, inclusief IKC en BSO, wordt momenteel door onderzoeks- en adviesbureau Sardes herzien. De eerste resultaten daarvan willen we graag met jou en andere collega’s uit de praktijk bespreken. Herken je het geformuleerde profiel? Is het relevant? Wat is overbodig en wat ontbreekt er nog?

Jouw input is belangrijk  

Tijdens deze bijeenkomst wordt het conceptprofiel aan jullie voorgelegd. Dit conceptprofiel is door Sardes samengesteld aan de hand van deskresearch en verkennende interviews. We vragen jullie hierop te reageren en voorbeelden te delen. De volgende vragen geven een beeld van wat voor informatie we van je zullen vragen als het gaat om het werken in het primair onderwijs:

  • Hoe ziet de beroepspraktijk van de kunstprofessional er nu uit?
  • Welke kennis en vaardigheden moet de kunstprofessional hebben? 
  • Welke basisvoorwaarden zijn er nodig, welke zouden moeten verbeteren? Hoe en door wie?
  • Welke kennis en vaardigheden verwacht je van een startende professional? Zie je dit terug bij de pas afgestudeerden van de opleidingen?
  • Zijn er voldoende mogelijkheden voor na- en bijscholing? Wat ontbreekt eventueel nog?
  • Welke verbindingen zie je met de andere beroepsprofielen?
  • Welke ontwikkeling verwacht je de komende vijf jaar?
  • Welke wensen of eisen zijn er nog?

Ben je erbij?

De online veldraadplegingen zijn op dinsdag 20 september 2022 en maandag 26 september 2022 van 15.30 tot 17.00 uur. Je kunt je aanmelden voor één van de twee bijeenkomsten.

Om je aan te melden voor LKCA-bijeenkomsten is het handig om een account te hebben. Daarmee kun je je makkelijk en snel aan- of afmelden voor bijeenkomsten. Ben je nieuw bij LKCA? Vul dan eenmalig je mailadres in. Wil je je aanmelden, maar liever geen account aanmaken? Neem dan contact met ons op via Esther Koetse (estherkoetse@lkca.nl).

Vragen?

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Esther Koetse (estherkoetse@lkca.nl) of Lara Bastiaansen (larabastiaansen@lkca.nl).

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 4.5 / 5. totaal 23

Deel dit artikel