Veerkrachtige jongeren? Zet kunst en cultuur in!

Online kennissessie op 1Sociaaldomein
Deel dit artikel
Kunst en cultuur dragen positief bij aan onder meer de mentale gezondheid van jongeren. Via een krachtenbundeling tussen jongerenwerk, cultuurprofessionals en het gezondheidsdomein, willen we hier optimaal mee aan de slag. Daarom organiseren wij – LKCA en Alles is Gezondheid –  samen een bijeenkomst over dit onderwerp. Over wat er werkt, hoe het werkt en randvoorwaarden voor een succesvolle aanpak.

Keynotespreker Maike Kooijmans

Met een inspirerende keynote van Maike Kooijmans, lector Opvoeden voor de Toekomst aan Fontys Hogeschool Pedagogiek trappen we af. Zij gaat in op het belang van cultuurdeelname om zo de veerkracht en weerbaarheid van jongeren te vergroten.

De praktijk: hoe werkt het?

Hoe doe je dat in de praktijk: cultuur inzetten om jongeren veerkrachtiger te maken? Met onder andere Leonie Gossens van Art United/Huis73 die vertelt hoe ze creativiteit als verbindende schakel inzetten tussen jongeren in hun online community.

Meedenken en meer weten over de waardevolle inzet van cultuur voor mentale gezondheid?

Woon deze online sessie gratis bij

  1. Klik op www.1sociaaldomein.nl op ‘Channels’ in de menubalk en ga naar Channel Cultuur, Zorg en Welzijn. Dit is het kanaal van LKCA.
  2. Klik rechts op ‘Registreren’.
  3. Klik daarna op ‘Videosessies’ in de menubalk en op de gele ‘Ik ben erbij knop’. Je ontvangt een aanmeldingsbevestiging.

Bekijk alvast de performance van Jamie

Over 1sociaaldomein.nl

Steeds meer culturele professionals werken samen met het sociaal domein. Hiermee neemt ook de vraag naar meer kennisuitwisseling toe. Daarom is LKCA nu ook met een eigen kanaal te vinden op het platform 1Sociaaldomein.nl. Op dit grote landelijke online netwerk zijn ruim 7000 professionals actief die werkzaam zijn in en met het sociaal domein.

Fotocredits: DOX/Rotor Rushing Faces

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 4.5 / 5. totaal 2

Praat verder over dit onderwerp met deze expert(s):
Angela van Dijk
Angela van Dijk
Functie: Specialist Cultuurparticipatie
Expertise: zorg en welzijn
angelavandijk@lkca.nl
030 - 711 51 20
Bekijk alle experts
Deel dit artikel