Unlimited Symposium met Erik Scherder

Deel dit artikel
Muziek is voor iedereen, ook mensen met een verstandelijke beperking. Tijdens dit symposium van WMC Kerkrade praten experts uit de muziek en de zorg over hoe we mensen met een beperking nóg beter bij muziekverenigingen kunnen betrekken. Prof. dr. Erik Scherder over het belang van muziek voor ons brein en voor onze ontwikkeling. Sanne Scholten, directeur-bestuurder van LKCA schuift aan als panellid.

Wat je kan verwachten

  • Prof. dr. Erik Scherder, hoogleraar klinische neuropsychologie en een graag geziene gast op de Nederlandse tv, vertelt over het belang van muziek voor ons brein en voor onze ontwikkeling. Waarom is muziek maken nu zo goed voor je? En hoe werkt dit voor mensen met een beperking?
  • Professionals uit de zorgsector en uit de muziek bespreken hoe we mensen met een beperking zo goed mogelijk kunnen betrekken bij bands en orkesten. Waarom is een verbinding tussen deze sectoren zo belangrijk? En welke platformen zijn daarvoor nodig? Panelleden zijn o.a. afkomstig van Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA), ArtEZ University of the Arts, Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO), Philadelphia en de Jostiband.
  • Die avond kun je naar naar het WMC Unlimited Gala. Muzikanten met een beperking laten zien dat blaasmuziek voor iedereen is.

Voor wie

Het Unlimited Symposium is gericht op professionals in de muziek en zorg, maar is uiteraard voor iedereen toegankelijk. 

Meer weten

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 0 / 5. totaal 0

Deel dit artikel