Plein C: De Beweging

Plein C organiseert De Beweging: live evenement op donderdag 7 april 2022
Deel dit artikel
Ben jij kunstenaar, muzikant, museummedewerker, theatermaker of een andere cultuurmaker én werk je voor het onderwijs? Sluit je dan aan bij De Beweging. De Beweging is een netwerk voor cultuurprofessionals, die samen in beweging komen voor goed (cultuur)onderwijs. Onderwijs waar iedereen zich gezien, gehoord, betrokken, dus thuis voelt. Je leert van elkaar; van elkaars missers en successen. Tijdens de dynamische bijeenkomsten van De Beweging word je geïnspireerd door nieuwe ontwikkelingen en inzichten in cultuuronderwijs. Met de nieuwe energie die dit oplevert, zet jij anderen in beweging: in je eigen organisatie én op school.

Kansengelijkheid in het (cultuur)onderwijs 

Graag komen we met zijn allen in beweging voor goed cultuuronderwijs. Dat doen we samen tijdens De Beweging en dit jaar hebben we een bijzondere en vooral inspirerende middag samengesteld. De Beweging vindt plaats op donderdag 7 april a.s. in de nieuwe culturele hotspot van Haarlem: De Koepel (de voormalige gevangenis). Daar ontmoeten we elkaar, gaan we op zoek naar nieuwe ideeën, horen we frisse geluiden en bieden de nodige verdieping.

Naar aanleiding van de vorige bijeenkomst op 10 december jl. over diversiteit en inclusie in het cultuuronderwijs, leggen we de focus op kansengelijkheid, rolmodellen en representatie in brede zin. De ontvangst is vanaf 13.00 uur en het programma duurt van 13.30 tot 17.00 uur. Het is nadrukkelijk bedoeld om te informeren, energie en inspiratie op te doen, andere geluiden te horen. Samen reflecteren op onze werkwijzen om het vervolgens een tikkie anders te gaan doen.  

De middag wordt geopend door Zita Pels, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland voor Financiën, Curculaire economie, Zeehavens, Sport, Cultuur en Erfgoed. Daarna zijn er diverse workshops onder leiding van Okrah Donkor, Sandra Gevaert en Georgios Lazakis. Oprichter van de stichting Triple Threat, Okrah Donkor, zet community, rolmodellen en lifestyle in als middel om jongeren zelfredzaam te maken. Hij bespreekt het belang van rolmodellen en het overbruggen van de afstand tot cultuur. Sandra Gevaert van The Art of Hosting legt nieuwe en bestaande vragen en inzichten bloot waar we dieper op in gaan. En muzikant, MC en oprichter van The School of Heart Knocks, Georgios Lazakis, maakte van zijn diversiteit zijn kracht en leert ons dat ook te doen. We sluiten af met een borrel en een verrassend optreden.

Plaats en tijd 

De Koepel

Harmenjansweg 4, 2031 WK Haarlem  

Donderdag 7 april 2022 – 13.30 tot 17.00 uur 

Aan deelname zijn kosten verbonden à € 45,-. Wil je ons laten weten of je komt? Dan kan door op de aanmeld-button te klikken, bovenaan deze pagina. Ben je ZZP’er? Geef dit door op het aanmeldformulier. Deelname aan De Beweging is dan € 25,-. 

Evenementen Plein C & COVID-19

  • Onze cursussen worden gegeven volgens de op dat moment geldende RIVM richtlijnen
  • Afhankelijk van de geldende RIVM richtlijnen en de locatie, zullen we per training afwegen welke onderdelen offline & online voortgezet kunnen worden.
  • Onderdelen van de training waarvoor een online versie niet wenselijk of mogelijk is – denk aan stages en interactieve werkvormen – worden verplaatst naar een later moment in het jaar.
  • De kwaliteit van de training zal altijd leidend zijn in de te kiezen oplossing.
  • Heb je vragen over je training? Neem dan contact op met je trainer.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 0 / 5. totaal 0

Deel dit artikel