Paradisodebat 2021: Hoe worden we nog beter?

29 augustus 2021
Deel dit artikel
Bij de start van het culturele seizoen, op de laatste dag van de Uitmarkt, organiseren Kunsten ’92, Paradiso, ACI (directieoverleg Amsterdamse culturele instellingen) en de Akademie van Kunsten dit jaarlijkse podium waar kunstenaars, politici en publiek uit het hele land met elkaar in gesprek gaan over urgente thema’s, zoals de noodzakelijke verbindingen tussen kunst, cultuur en samenleving.

Hoe zorgen we dat wij als sector sterker uit deze crisis komen en wat nemen we mee uit de afgelopen anderhalf jaar? Welke kansen, uitdagingen en opdrachten liggen er voor de toekomst? En hoe pakt de culturele en creatieve sector de essentiële rol die zij heeft om als samenleving de crisissen van deze tijd aan te gaan?

Wat kan je verwachten

  • Marietje Schaake – directeur internationaal beleid Cyber Policy Center Stanford Universiteit, President Cyber Peace Institute en voormalig Europarlementariër – opent het debat met haar reflectie op de samenleving en de opgaven waar we in de huidige wereld voor staan.
  • Sprekers doen vanuit hun praktijk voorstellen welke rol de sector wil en moet pakken in deze tijden: Ann Demeester (kunstcriticus en Directeur Frans Hals Museum), Merlijn Twaalfhoven (componist en creatief onderzoeker van maatschappelijke problemen), Imara Limon (conservator Amsterdam Museum), Francesco Veenstra (architect en oprichter Vakwerk, en toekomstige Rijksbouwmeester) en Wouter van Ransbeek (creative producer en directeur ITA).
  • Onder leiding van journalist Aldith Hunkar reageren de nieuwe cultuurwoordvoerders in de Tweede Kamer op de uitdagingen en concrete vragen die de sprekers hen voorleggen.
  • Stadsdichter Gershwin Bonevacia baant zich door de gesprekken en voorstellen en sluit de bijeenkomst af met een poëtisch pleidooi.

Meer informatie

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 0 / 5. totaal 0

Deel dit artikel