Netwerkbijeenkomst speciaal onderwijs Plein C

Deel dit artikel
Dit jaar organiseert PleinC weer een netwerkbijeenkomst voor het speciaal onderwijs, voor iedereen die werkzaam is in of voor het speciaal onderwijs.

Na de verschillende onderzoeken en opgedane kennis tijdens eerdere bijeenkomsten, waarin de behoeftes van de scholen zijn opgehaald en inspiratie maar ook mooie praktijkvoorbeelden zijn gedeeld, wordt hier een verdiepingsslag gemaakt. Er wordt verder gebouwd aan een goed netwerk en er is ruimte om elkaar te ontmoeten, kennis te delen en meer inspiratie op te doen. Om iedereen de mogelijkheid te geven om te komen, wordt de bijeenkomst aan het eind van de dag georganiseerd. Een inspirerend interactief programma, inclusief eten.

Expert cultuureducatie Dirk Monsma (tevens auteur van het boek ‘Fluisterzacht en haarzuiver’) gaat in gesprek over een toegankelijke, duurzame culturele omgeving voor kinderen met een beperking. Nationale Opera & Ballet zorgt voor inspiratie en Fluxus neemt je mee in een nieuwe digitale leerlijn (KunstZinnig) voor het speciaal onderwijs. De presentatie is in handen van Thijs de Lange (ook dagvoorzitter Next Stop 2022) en zal het programma in goede banen leiden.

Naast diverse workshops door o.a. Marian van Miert (LKCA) i.s.m. Melissa Bremmer (lector Kunsteducatie AHK), bieden we ook de kans om een duurzame samenwerking te starten. We brengen professionals uit het onderwijs en culturele veld samen om ideeën uit te wisselen en een plan te creëren. Goede plannen gaan we samen waarmaken!

Voor wie

Ben je werkzaam in of voor het speciaal (basis)onderwijs, wil je graag meebouwen aan een duurzame samenwerking voor cultuureducatie in het speciaal onderwijs en wil je op de hoogte zijn van de  actuele ontwikkelingen op dit gebied? Meld je dan alvast aan voor deze netwerkbijeenkomsten.

De bijeenkomst van 9 september 2021 was een groot succes! Kijk hier voor een leuke sfeerimpressie.

Wat anderen zeggen over de eerdere bijeenkomst:

“Ik voelde me erg welkom en op mijn gemak, waardoor ik ook veel heb kunnen leren.” 

“Inspirerende sprekers met goede praktijkvoorbeelden, veel van geleerd!” 

“Goed georganiseerd en een prettige sfeer.” 

Meer weten

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 0 / 5. totaal 0

Deel dit artikel