Mixable, hét festival voor ongekend talent

18 tot en met 20 februari
Deel dit artikel

Tijdens Mixable staan samenwerken en talentontwikkeling centraal. De eerste editie van dit dans- en performance festival vindt plaats van 18 tot en met 20 februari. Dansers van verschillende leeftijd en achtergronden inspireren elkaar tijdens Misiconi’s festival inclusieve dans. De insteek is praktisch, interactief en recht door zee!

Wat staat er op het programma?

Het festival trapt af met een spetterende opening: Ode aan de inclusieve dans. Daarnaast kun je onder meer genieten van voorstellingen en workshops voor professionals en amateurs. Onder andere van de Schotse theatergroep Oceans all Over, en Stopgap Dance Company uit Engeland. Doe ook mee met de Mixable Masterclass van Adriaan Luteijn van Introdans.

Vanaf 1 februari vind je het volledige programma op de website van Mixable.

Talent in de mix: panelgesprek over inclusieve (dans)educatie

Eind 2019 presenteerde het culturele veld de Agenda Inclusieve Podiumkunsten aan het ministerie van OCW. Een initiatief van Holland Dance Festival en LKCA. Hoe staat het nu, een jaar later, met die inclusieve kunsteducatie en -participatie?

Tijdens het Mixable festival gaat acteur, zanger en motivator C on Wheels op vrijdag 19 februari in gesprek met drie voorlopers op het gebied van talentstimulering: Yolanda van der Heijden (HDF), Jill Tjin Asjoe (Maas theater en dans) en Ingrid Stoepker (Codarts). Hoe geven zij vorm aan de actiepunten uit de Agenda? Wat is er nodig om inclusieve danseducatie te realiseren op scholen, in de vrije tijd en op kunstvakopleidingen? En hoe krijg je een goede match met aanbieders?

Lees verder onder deze afbeelding…

Fotocredits: Sjoerd Derine

Locatie

Het event wordt online gestreamd vanuit het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

Tickets en prijs

Vanaf 1 februari kun je tickets bestellen op www.mixablefestival.nl.
Sommige onderdelen van het programma kun je gratis volgen. Voor andere onderdelen vraagt het festival een kleine bijdrage.

Meer over dit festival

Het Mixable festival wil samenwerking in het kunstenveld op het gebied van ongekend talent bevorderen. Het festival is een initiatief van stichting Misiconi en wordt gesubsidieerd door het Erasmus + programma en Fonds voor Cultuurparticipatie.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 0 / 5. totaal 0

Deel dit artikel