Lessen in Levenspit online – Gelukkig ouder worden met kunst en cultuur in coronatijd?*volgeboekt*

Deel dit artikel
*De sessie op 30 september is volgeboekt. Aanmelden voor deze datum is niet meer mogelijk*

Kunst wordt steeds vaker succesvol ingezet om de levenslust weer aan te wakkeren. Denk aan culturele projecten in de eerstelijnszorg, welzijnssector of zorginstellingen. Vorig jaar organiseerde LKCA het congres Lessen in Levenspit. Begin oktober 2020 zou de tweede editie plaatsvinden. Nu dit door Corona niet mogelijk is, organiseren we dit najaar een aantal online sessies over de verschillende facetten van cultuur, gezondheid en welbevinden, onder de noemer Lessen in Levenspit online.

De sessies variëren van interactieve presentaties tot praktische workshops.

  • 30 september bijt Crétien van Campen het spits af met de interactieve presentatie Gelukkig ouder worden met kunst en cultuur in coronanatijd?
  • Op 29 oktober en 19 november geeft Barbara van der Vaart een praktische workshop over fondsenwerving en subsidies aanvragen.
  • Op 12 november deelt Bart de Nil zijn verhaal over Hoe verbind je cultureel erfgoed met het sociaal domein?

Gelukkig ouder worden met kunst en cultuur in coronatijd?

Veel ouderen vinden hun passie in de wereld van Kunst en cultuur. Door corona is die wereld nu (deels) afgesloten. Een ongewenste situatie, die ons uitdaagt om creatieve alternatieven te vinden.

Onderzoeker Crétien van Campen gaat in op welke rol cultuur en kunst spelen om op een gezonde, sociaal betrokken en zinvolle manier te leven, ook op gevorderde leeftijd.

Daarna gaan we actief samen op zoek naar praktische en realistische oplossingen om cultuur te blijven aanbieden aan ouderen in corona-tijden. Wie denkt er mee?

Crétien van Campen – wetenschappelijk strateeg Sociaal Cultureel Planbureau, specialist in ouderen, levensloop en kwaliteit van leven

Voor wie?

Deze online les is bedoeld voor professionals in cultuur, zorg, welzijn en beleid, die cultuur willen inzetten om de (mentale) veerkracht van mensen te verbeteren, om sociale verbinding te stimuleren of eenzaamheid tegen te gaan.

Max deelnemers: 50

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 4.8 / 5. totaal 4

Praat verder over dit onderwerp met deze expert(s):
Angela van Dijk
Angela van Dijk
Functie: Specialist Cultuurparticipatie
Expertise: zorg en welzijn
angelavandijk@lkca.nl
030 - 711 51 20
Ingrid Smit
Ingrid Smit
Functie: Specialist Cultuurparticipatie
Expertise: cultuurparticipatie,zorg en welzijn
ingridsmit@lkca.nl
030 - 711 51 17
Bekijk alle experts
Deel dit artikel