Kapitaal voor het oprapen

Deel dit artikel
Sport en cultuur: innovatieve oplossingen voor opgaven in het sociaal domein.

Grote maatschappelijke opgaven, toenemende kosten, krimpende budgetten… En de zorg voor kwetsbare inwoners neemt alleen maar toe. Een herkenbare situatie voor veel gemeenten. Er is behoefte aan innovatieve oplossingen en werkzame aanpakken. Professionals, verenigingen en organisaties uit sport en cultuur staan klaar om deze uitdaging aan te gaan. Maar hoe regel je dat als gemeente? Wat werkt? Welke kansen zijn er en welk kapitaal ligt in jouw gemeente voor het oprapen?

Wat kun je verwachten?

Oplossingsgericht denken staat op deze dag centraal. Na afloop van het congres heb je een goed beeld van wat je met sport en cultuur kunt doen en heb je uitgebreid kennisgemaakt met ervaringsdeskundigen, slimme denkers en doortastende aanpakkers.

Waar

Prodentfabriek – Oude Fabriekstraat 20 – 3812 NR Amersfoort – 15 min lopen vanaf station – zie voor routebeschrijving www.prodentfabriek.nl.

Voor wie

Wethouders, beleidsmedewerkers en professionals werkzaam binnen sport, cultuur en/of sociaal domein binnen gemeenten.

Kosten

De prijs voor deelname is 125 euro. We streven ernaar om meerdere deelnemers uit verschillende domeinen bij elkaar te brengen. Neem daarom een of meerdere collega’s van een andere afdeling mee (sport, cultuur, Wmo, werk/inkomen, jeugd). Zij betalen dan het speciale tarief van 95 euro. Voorwaarde is wel dat je ze tegelijk inschrijft met jouw aanmelding.

Keuze voor sessie

Op de dag zelf kun je een keuze maken voor de Power Talks en sessies. De sessies worden in de ochtend en middag gegeven. In de tabbladen op deze pagina lees je er alles over.

Organisatie

LKCA (Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst), VSG (Vereniging Sport en Gemeenten), het LCGW (netwerk beleidsmedewerkers sociaal domein) en Gemeente Amersfoort.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 0 / 5. totaal 0

Praat verder over dit onderwerp met deze expert:
Angela van Dijk
Angela van Dijk
Functie: Specialist Cultuurparticipatie
Expertise: zorg en welzijn
angelavandijk@lkca.nl
030 - 711 51 20
Bekijk alle experts
Deel dit artikel