Inspiratie- en netwerkdag theater: voor makers, ondersteuners en bestuurders van theater in de vrije tijd

Deel dit artikel
Op zaterdag 3 juni organiseert het Landelijk Netwerk Amateurtheater een inspiratie- en netwerkdag voor (aanstormende) makers, ondersteuners en bestuurders van theater in de vrije tijd. Ben jij erbij?

Deze dag wordt georganiseerd in samenwerking met onder andere ITA, LKCA, Keunstwurk, Kunstlink, Huis voor de Kunsten Limburg, Kultuurloket en Huis van Puck.

Programma

Het programma van deze editie is ingericht rond de vraag: Hoe verbinden we (nieuwe) makers aan het amateurtheater, en vice versa? Er is de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten, workshops te volgen, te leren van en kijken naar inspirerende voorbeelden én om met elkaar in gesprek te gaan. Met als doel: het verder ontwikkelen en stimuleren van het theaterlandschap in Nederland.

 • 10:00 Inloop
 • 10:30 Energizer, toelichting op de dag, voorstellen aanwezigen en het Landelijk Netwerk Amateurtheater
 • 11:00 Actieve workshops, keuze uit;
  Authenticiteit (verzorgd door ITA): Hoe benut je de kracht, de drive en het persoonlijke verhaal van de ongeschoolde speler? 
  Veiligheid op de vloer (verzorgd door ITA): Hoe zorg je voor een veilige omgeving voor theaterspelers om tot een optimaal creatieproces te komen?  
  Het werkveld van makers in het amateurtheater anno 2023: Welke trends en ontwikkelingen in theaterland zijn relevant en hoe kun je dit meenemen in het maakproces? Door: Luuk Eisema (Keunstwurk) en Ben Smit (VRIJDAG), mede ontwikkelaars van het vernieuwde raamleerplan ‘Kaderopleiding Theaterregisseur voor de Amateurkunst’
 • 12:30 Rondje achter de schermen bij ITA + presentatie bevindingen workshops
 • 13:00 Lunch
 • 14:00 Korte voorstelling STA! (Studenten Toneelvereniging Amsterdam)
 • 14:20 Groepsgesprek vanuit inspirerende voorbeelden vanuit het veld, onder andere: 
  Nina Klinkhamer, Huis van Puck, met de lancering van het vernieuwde raamleerplan ‘kaderopleiding Theaterregisseur voor de Amateurkunst’; Chantal Lambie, provinciale ondersteuner van Huis voor de Kunsten Limburg over de samenwerking tussen het amateurtheaterveld en professionele circuit in Limburg, Ensemble Nieuwe Theaterwerkers met het perspectief vanuit studenten Docerend Theatermaker; ITA als best practice van een professionele instelling betrokken bij amateurtheater; de regisseur van STA!
 • 15:30 Afsluiting + borrel

Praktische informatie

De dag vindt plaats bij Internationaal Theater Amsterdam, van 10.00 tot 16.00 uur. Deelname is gratis en de lunch wordt verzorgd.  

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 5 / 5. totaal 2

Deel dit artikel