Inclusief leiderschap – Omgangsvormen en draagvlak

Deel dit artikel
Tweede bijeenkomst van deze vierde reeks trainingen over inclusief leiderschap in de culturele of creatieve sector. Thema: Omgangsvormen en draagvlak.

Lees verder onder de afbeelding:

Wat kun je verwachten?

Om commitment en draagvlak te verkrijgen voor diversiteit en inclusie, is het belangrijk om te reflecteren op de sfeer binnen je organisatie. Hoe veilig is het er? Een veilige, stimulerende werksfeer is een belangrijke voorwaarde om intern gesprekken aan te kunnen gaan over – bijvoorbeeld – onbewuste vooroordelen en de wijze waarop deze bepalend zijn voor het beleid.

Omgangsvormen zijn een belangrijk thema in deze sessie: wat voor gedragingen en uitingen worden normaal gevonden, en wie bepaalt eigenlijk of bepaald gedrag gewenst is of juist niet?

Het doel van deze sessie is om te leren hoe je je kunt uitspreken en hoe je het zelfreflecterend vermogen binnen je organisatie kan vergroten. Daarnaast bekijken we welke stappen genomen moeten worden om alle professionals binnen de organisaties te betrekken bij het in gang zetten van veranderingen.

Meer informatie

Deze serie is ontwikkeld door de Academie voor Cultuurmanagement, Code DI en de BeHr Groep.

Mocht een fysieke bijeenkomst door de coronamaatregelen onmogelijk zijn, dan vindt het event online plaats.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 5 / 5. totaal 1

Deel dit artikel