Eerste hulp bij financiering

Deel dit artikel
Online kennissessie op 1sociaaldomein.nl

Wil je meer culturele activiteiten voor bewoners in je zorginstelling aanbieden? Of workshops inzetten om kwetsbare jongeren in je wijk veerkrachtiger te maken?  Dan is de eerste vraag vaak: hoe kom ik aan geld? Bij wie klop ik aan? Hoe zet ik een goede aanvraag in elkaar? Wat zijn de valkuilen? Wat zijn tips en tops van fondsen zelf?

Programma

Deze videosessie op het platform 1SociaalDomein staat helemaal in het teken van de financiering van je culturele activiteit:

  • Angela van Dijk, specialist cultuur, zorg en welzijn bij LKCA geeft een inleiding op financiering van culturele projecten.
  • Programmanagers Romy Jochems en Suzanne IJsselmuiden geven een kijkje in de keuken van het VSBfonds. De missie van dit fonds is ‘Iedereen doet mee’. Het ondersteunt sociale en culturele projecten die hier actief aan bijdragen. Voor welke soort initiatieven kun je een aanvraag doen bij VSBfonds? Welke eisen zijn er? Hoe gaat dat in zijn werk?
  • Gino van Zolingen, programma-adviseur van het Fonds voor Cultuurparticipatie, gaat in op het subsidieprogramma Samen Cultuurmaken. Dit programma is speciaal door het ministerie van OCW in het leven geroepen om drempels voor cultuurdeelname te verlagen. Eén van de eisen is een samenwerking door partners uit cultuur en zorg en/of welzijn.
‘No Bodies’ van inclusief theatergezelschap Compagnie 21 – foto Reinier de Vlaam

Wil je deze online sessie gratis bijwonen?

  1. Klik op www.1sociaaldomein.nl op ‘Channels’ in de menubalk en ga naar Channel Cultuur, Zorg en Welzijn. Dit is het kanaal van LKCA.
  2. Klik rechts op ‘Registreren’.
  3. Klik daarna op ‘Videosessies’ in de menubalk en op de gele ‘Ik ben erbij knop’. Je ontvangt een bevestiging van je aanmelding.

Over 1sociaaldomein.nl

Steeds meer culturele professionals werken samen met het sociaal domein. Hiermee neemt ook de vraag naar meer kennisuitwisseling toe. Daarom is LKCA een eigen kanaal gestart op het platform 1Sociaaldomein.nl. Op dit grote landelijke online netwerk zijn bijna 10.000 professionals actief die werkzaam zijn in en met het sociaal domein. Via het platform en de verschillende kanalen wisselen uitvoerende professionals, beleidsmakers en onderzoekers onderling kennis uit over de dagelijkse praktijk, en ontmoeten elkaar bij online bijeenkomsten.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 5 / 5. totaal 2

Praat verder over dit onderwerp met deze expert(s):
Joost Groeneboer
Joost Groeneboer
Functie: Specialist Cultuurparticipatie
Expertise: cultuur- en erfgoedinstellingen,diversiteit en inclusie
joostgroeneboer@lkca.nl
030 - 711 51 25
Bekijk alle experts
Deel dit artikel