Conferentie Danseducatie met Kwaliteit II

Deel dit artikel
Hoe praat of filosofeer je met leerlingen over dans en dansexpressie? Wat is procesgerichte didactiek? Hoe geven we invulling aan begrippen als: maken, meemaken, betekenis geven en ‘artistiek-creatief vermogen’?

We gaan in discussie over de kansen voor dans in tijden van curriculumherziening Ook bekijken we nieuwe digitale methodes en andere middelen die meer en betere danseducatie in het onderwijs mogelijk maken. En we staan stil bij de nalatenschap van 50 jaar dansexpressie voor het onderwijs.

Tip: trek makkelijke kleding aan want natuurlijk gaan we zelf óók dansen!

Toelichting op de sessies

In twee sessierondes kan je zelf aan de slag met theorie en praktijk. De middagsessies zijn een verdieping op de ochtendsessie. Ideaal als je je wilt onderdompelen in één thema. Kies je liever voor twee verschillende thema’s? Dat kan, de sessies zijn ook los van elkaar te volgen.

Voor wie?

Deze dag is voor dansdocenten, educatiemedewerkers van dansgezelschappen, leerkrachten uit het (v)so, po & vo en andere professionals in de danseducatie.

Wat kost het?

Deelname kost 85 euro. Leden van VONKC betalen 60 euro en voor studenten geldt een tarief van 40 euro. Mochten de kosten een te hoge drempel voor je zijn? Stuur dan een mailtje naar MarianvanMiert@lkca.nl.

Partners

LKCA organiseert deze conferentie samen met VONKC, Holland Dance Festival en Cultuurschakel.

Foto header: Utrechts Centrum voor de Kunsten, Presentatie Dans, 2016, fotograaf Anna van Kooij

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 3.3 / 5. totaal 3

Praat verder over dit onderwerp met deze expert:
Marian van Miert
Marian van Miert
Functie: Specialist Cultuureducatie
Expertise: cultuur- en erfgoedinstellingen,primair onderwijs
marianvanmiert@lkca.nl
030 - 711 51 45
Bekijk alle experts
Deel dit artikel