CO Talk: online kennissessie voor cultuuronderwijs

Deel dit artikel
PleinC organiseert de CO Talk #5 over inclusief (cultuur)onderwijs. Wat kunnen scholen doen om de groeiende diversiteit de plek te geven die het verdient?

De culturele diversiteit groeit. In 2050 heeft 1 op de 3 kinderen een migratieachtergrond. De samenleving wordt cultureel diverser, maar het onderwijs is daar nog niet altijd goed op ingericht. Leerkrachten krijgen te weinig handvatten om met die toenemende diversiteit om te gaan. Met veel verschillende culturen in de klas en in de samenleving is het belangrijk om actief te werken aan inclusief (cultuur)onderwijs, waar elk kind zich welkom voelt. Maar hoe doe je dat? Wat kunnen scholen doen om de groeiende diversiteit de plek te geven die het verdient?

Programma

Tijdens deze CO Talk bespreken we dit thema met een panel van deskundigen waaronder Bodine Romijn (docent en onderzoeker aan de Universiteit Utrecht) en Ninya de Wever (programmamanager cultuureducatie). Bodine schreef een proefschrift over culturele inclusie en geeft tijdens de CO Talk concrete tips voor de inclusieve klas. Naast het delen van informatie is er uiteraard voldoende gelegenheid om vragen te stellen. 

Voor wie

Projectleiders CmK

Wat is CO Talk

Om op een laagdrempelige manier kennis en ervaring te delen presenteert Plein C dit jaar de CO Talk. Voor en door collega’s in het cultuuronderwijs, waarbij we telkens met wisselende gasten één thema bespreken. Voorbeelden uit de praktijk komen voorbij, gecombineerd met interviews en uiteraard voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen, hopen we velen te voorzien van handige tips en tools.

Vond je dit artikel interessant?

Gemiddelde 0 / 5. totaal 0

Deel dit artikel