Jong, stads & getalenteerd

Voor dit jongerenproject hebben wij acht korte portretten van jonge creatieve ondernemers gemaakt. We hebben gevraagd naar de liefde voor hun kunstvorm, de ontwikkeling naar creatief ondernemer, docent en inspirator voor anderen. Maar ook naar de vaak moeizame weg om in hun levensonderhoud te voorzien met wat ze het allerliefste doen: kunst maken en delen. Belangrijke en boeiende tips voor beleidsmakers en subsidieverstrekkers, inspiratie voor iedereen.

Collins Siaw – entertainer, danser, docent

Over zijn weg van de eerste dansjes geïnspireerd door Michael Jackson tot dansdocent met een eigen dansgroep.


Edmund Gibson – theatermaker, creatief ondernemer

Over hoe hij het theater ontdekte, er zijn professionele weg in vond en nu les geeft aan jongeren.


Gershwin Bonevacia – dichter, woordkunstenaar

Over de weg van dyslectisch kind naar prijswinnende dichter, de beeldvorming over jonge creatieven  en het gebrek aan aandacht van beleidsmakers.


Leonie van Andel – hiphopdanser, choreograaf

Over de liefde voor de dans, de weg van zelf dansen naar maken, en de spanning tussen het creatieve proces en het rondkrijgen van financiering.


Naomi Wills – filmmaker 

Over het najagen van dromen, zelf initiatief nemen, niet te afwachtend zijn en het gat tussen beleidsmakers en wat er echt gebeurt in de creatieve wereld.


Sharif Abdoelhak – acteur en theatermaker

Over de theaterschool, je eigen weg en eigen gezelschap, het werken met jongeren in een superdiverse omgeving en tips voor subsidiegevers.


Shaun Figaroa – eigenaar platenlabel en multimediabedrijf, inspirator

Over hoe rappen de start werd voor een succesvolle formule waarin talent van de jongere centraal staat, over hulp die af en toe echt fijn is en hoe fondsen en beleidsmakers het wat eenvoudiger kunnen maken.


Siggi Florentina – rapper

Over de liefde voor rap en voor werken met jongeren om ze perspectief te bieden, over talent dat zich niet verloochent en de barrières van de papieren subsidietijgers.