Sprekers conferentie Cultuur en Sport

Bastiaan Vinkenburg was dagvoorzitter. Hans Mommaas ging in op vrijetijdsbesteding, nu en in de toekomst.

Biografie Bastiaan Vinkenburg

Bastiaan Vinkenburg is managing consultant en sectorleider Kunst & Cultuur bij Berenschot. Hij adviseert overheden en culturele instellingen over strategische en bedrijfsmatige vraagstukken op het gebied van kunst, cultuur en maatschappij. Daarnaast publiceert en presenteert hij regelmatig onderzoeksresultaten over de sector Kunst & Cultuur bij conferenties en debatten. 
Cultureel ondernemerschap is een centraal thema in zijn praktijk. Het betreft vaak zakelijke vraagstukken over financiering en bedrijfsvoering. In recente opdrachten gaat de aandacht vaak uit naar de maatschappelijke waarde van kunst en cultuur. Bastiaan begeleidt momenteel verschillende gemeenten bij het ontwikkelen van een nieuwe visie op cultuur en de relaties met andere sociale domeinen zoals onderwijs, zorg, welzijn en sport. 
Naast zijn werk bij Berenschot is Bastiaan lid van de Raad van Toezicht van BplusC, Bibliotheek en Centrum voor de Kunsten in Leiden en is hij commissaris van de Stadspodia Leiden. Hij speelt in zijn vrije tijd cello, contrabas, hockey en squash. Meer informatie over en publicaties van Bastiaan staan op LinkedIn

Biografie Hans Mommaas

Hans Mommaas is hoogleraar vrijetijdskunde aan de Universiteit van Tilburg. Hij studeerde Westerse Sociologie aan de toenmalige Landbouwhogeschool Wageningen. In 1993 promoveerde hij op het proefschrift 'Moderniteit, Vrijetijd en de Stad'. In 2000 schreef hij een WRR studie over 'De vrijetijdsindustrie in stad en land'. Behalve hoogleraar in Tilburg, is hij momenteel ook bijzonder hoogleraar Stedelijke Dynamiek en Cultuur aan de Universiteit van Utrecht en gasthoogleraar Cultuurbeleid aan de Universiteit van Antwerpen. Daarnaast is hij wetenschappelijk directeur van Telos, Centrum voor Duurzame Ontwikkeling, en geassocieerd lid van de Raden voor Leefomgeving en Infrastructuur.