Cultuureducatie in het speciaal onderwijs

datum:
20 april 2016
locatie:
Het Vorstelijk Complex, Utrecht
prijs:
45 euro
partners:
Plein C, St. Tamino, Special Heroes en het FCP
Foto Kenneth Stamp

Het Vorstelijk Complex was afgeladen met professionals die werken aan meer en beter cultuuronderwijs in het SO, SBO en VSO. In woord en beeld kijken we terug op deze succesvolle conferentie die we samen met Plein C, Special Heroes, Stichting Tamino en het Fonds voor Cultuurparticipatie hebben georganiseerd.

Met interessante lezingen, prikkelende sessies, ontroerende optredens en interessante gesprekken is het moeilijk om één hoogtepunt te noemen. Toch lichten we één aspect er in het bijzonder uit: de lancering van Special Heroes Arts. Special Heroes was al bekend van de kennismakingslessen sport- en beweeg. Nu komt daar dus ook een kunst- en cultuuraanbod bij.
Lees meer in het nieuwsbericht 

Keynotes

Dirk Monsma vertelde over de opvallendste uitkomsten van zijn onderzoek naar cultuureducatie in het speciaal (basis) onderwijs. Ook stelde hij voor om een lobby te starten om de Cultuurkaart te introduceren in het VSO.

Adam Ockelford, Professor of Music Director, Applied Music Research Centre, University of Roehampton 

Zoë Zernits werkt bij Kunst & Cultuur Drenthe en helpt scholen met het ontwikkelen van hun cultuureducatiebeleid. Ze studeerde vorig jaar af aan de Rijksuniversiteit Groningen op een onderzoek naar kunsteducatie voor leerlingen met autisme.

>/p>

En wat hebben we genoten van Timo van Deursen op piano, operazangeres Francis (die ook nog ambassadeur is van Stichting Tamino) en Timo van Broekhuizen. Introdans toonde delen uit de voorstelling Cardiac Output.

Van alle dertien sessies hebben we een korte samenvattende tekst gemaakt. Allard Willemse liep de hele dag rond om foto's te maken.
Lees de sessieverslagen
Bekijk de foto's

Cultuur+Educatie

De drie sprekers hebben een bijdrage geleverd aan Cultuur+Educatie 45, die volledig in het teken staat van kunsteducatie voor mensen met een beperking. C+E is hét tijdschrift over onderzoek naar leren, lesgeven en overdracht in kunst en cultuur. Het tijdschrift maakt actuele inzichten uit onderzoek toegankelijk voor een breed publiek.
Bestel C+E 45

contact

Desiree de Kreuk
naamDésirée de KreukfunctieEventcoördinator telefoonnummer030 711 51 53e-mailDesireedeKreuk@lkca.nl
Marian van Miert
naamMarian van MiertfunctieSpecialist Cultuureducatietelefoonnummer030 711 51 45e-mailMarianvanMiert@lkca.nl