De Kunst van... Verschillen overbruggen

datum:
10 november 2016
locatie:
Ede, Akoesticum
DKV Verschillen overbruggen

Het LKCA organiseerde op 10 november 2016 in Ede een inspiratiedag over diversiteit in culturen, jong-oud, rijk-arm, met-zonder een beperking etc. Welke waarden levert de diversiteit aan culturen de samenleving op en welke rol heeft kunst daarbij?

Hoe werken kunst en cultuur samen om verschillende identiteiten te duiden en ook om ze te overbruggen? Hoe werkt de aan de kunst vaak toegedichte universele kracht of taal in het maken van verbindingen? Welke kansen liggen er, welke perspectieven voor de toekomst en wat is er nodig om die te verzilveren? De dag bood inzichten en inspiratie voor artistieke professionals die met deze vraagstukken werken. En vast en zeker ook nieuwe vragen!

De conferentie richtte zich op de (artistieke) professional die werkzaam is in de actieve cultuurparticipatie: als docent in de buitenschoolse kunsteducatie (bijvoorbeeld centra voor de kunsten) of als maker in de amateurkunst en de participatieve kunst (community arts). De centrale gedachte van waaruit we de thematiek vormgeven is de kracht van participatieve kunstpraktijken voor een samenleving in transitie. 

Downloads

Keynote Henk Oosterling

Werksessie 1 - Saar Francken - dialoogbegeleiding

Werksessie 5 - Kristof van Rossem - Socratisch gesprek: introductie

Werksessie 7 - Erika Happe - Verdienmodellen

Werksessie 8 - Karen de Meester - Samenwerkend ondernemen

Werksessie 10 - Stefanie Weijsters & Lidian Fleers – Cultuur maakt iedereen

Voorbeeldproject 2 - Monique Hoving en Senad Alic

Voorbeeldproject 5 - Peet van Duijnhoven / Jolanda Loof - Over de brug: ervaringsverhalen vertellen en schrijven in community art projecten

Reflectie door Derek Otte: Een wereld van verschil

Lees- en luistertips>
Hier vind je een selectie van gerelateerde artikelen, publicaties, praktijkvoorbeelden, websites en filmpjes ten behoeve van De Kunst van… Verschillen overbruggen.

Bekijk het fotoverslag>


Lees meer

contact

Ingrid Docter
naamIngrid DocterfunctieSpecialist Cultuurparticipatietelefoonnummer030 711 51 81e-mailIngridDocter@lkca.nl
Hans Noijens
naamHans NoijensfunctieSpecialist Cultuurparticipatietelefoonnummer030 711 51 60e-mailHansNoijens@lkca.nl