De Kunst van... Nieuwe samenwerkingsvormen

datum:
20 april 2016
locatie:
Breda, Doornboslaan 225-227 (GGD West-Brabant)
VOORT innovatiekaart

Inspiratiebijeenkomst over een nieuwe effectieve vorm van samenwerking tussen de sectoren welzijn, wonen, zorg en kunst. Een van de methodieken die ingezet kan worden bij nieuwe samenwerkingsvormen is de VOORT methode. Deze methode kwam tijdens de bijeenkomst uitgebreid aan bod. De bijeenkomst was bedoeld voor welzijn- en zorgwerkers en (docenten)kunstenaars.

VOORT-methode

Tijdens deze bijeenkomst stond de VOORT-methode centraal, een van de methodieken die ingezet kunnen worden bij nieuwe samenwerkingsvormen. De focus lag vooral op de samenwerking die vanuit deze methode is ontstaan tussen GGD West-Brabant en kunstencentrum de Nieuwe Veste. De directeur van de Nieuwe Veste Gertjan Endedijk en de sectormanager/MT-lid GGD West-Brabant Mark van Beers vertelden over hun samenwerkingsverband rond het taaie probleem eenzaamheid bij hoger opgeleide ouderen. 

De VOORT-methode is een aanpak die leidt tot succesvolle interventies. Met als meerwaarde de verbinding van verbeeldingskracht met de praktijk van alledag in welzijn en zorg. Deze unieke combinatie leidt tot nieuwe (verrassende!) inzichten.

Meer informatie

VOORT-methode bij GGD West-Brabant
Interview met Gijs van Wulfen, grondlegger van de VOORT-innovatiemethode
Forth Innovation Method

De Kunst van...

Onder de titel De Kunst van… organiseert het LKCA in 2016 voor professionals die werkzaam zijn in de amateurkunst, community arts en participatieve kunst bijeenkomsten over verschillende onderwerpen in dit brede werkveld.
Bekijk alle bijeenkomsten


Het LKCA organiseerde deze dag samen met:

DKV_nieuwe_samenwerking_logos

contact

Ingrid Docter
naamIngrid DocterfunctieSpecialist Cultuurparticipatietelefoonnummer030 711 51 81e-mailIngridDocter@lkca.nl
Maryan Hess
naamMaryan HessfunctieTeamassistent Cultuurparticipatietelefoonnummer030 711 51 51e-mailMaryanHess@lkca.nl