Beide conferentiedagen waren in de filmstudio filmpjes over bijzondere projecten en initiatieven te bekijken. Een deel daarvan is ook online beschikbaar:

Minikroniek

Je hoeft geen kunstenaar te zijn om de kunst van het leven te verstaan. Maar hoe mooi zou het zijn als je zelf in staat bent om het verhaal van jouw leven in een kunstwerk te vertellen? Minikronieken zijn korte films, gemaakt met de smartphone, waarin de makers hun levensverhaal vertellen, met de hulp van een ‘buddy’. Het concept is bedoeld voor mensen die geen videoprofessional zijn en toch graag hun verhaal in een film willen vertellen. Minikronieken is een project van CIMPA-T. De eerste pilot met de methodiek was een cursus voor senioren in 2014. 
Lees meer en bekijk de minikronieken: http://cimpa-t.nl/minikroniek

BETER, de kunst van gezondheid

BETER was een interactieve onderzoeksexpositie (2013) door heel Medisch Centrum Haaglanden. Voor het eerst werd op wetenschappelijke wijze, in een voor iedereen toegankelijke expositie de kernvraag onderzocht: 'Heeft kunst effect op de gezondheid?' BETER, de kunst van gezondheid is een kunstproject van EGBG, Martijn Engelbregt in samenwerking met Medisch Centrum Haaglanden en TAAK.
Lees meer over BETER: http://beterconsortium.nl/
Bekijk de film die Erik Heuvelink hierover maakte: https://www.youtube.com/watch?v=fQFiElaeHaM

Wijksafari Utrecht

Wijksafari Utrecht is een project dat tot stand is gekomen door Zina en Adelheid Roosen in samenwerking met bewoners van de wijken Ondiep, Zuilen en Overvecht. De safari kent vier routes, waarbij je langs twee paren van kunstenaars en adoptieouders gaat. Bewoners van de drie wijken namen twee weken lang een kunstenaar in huis. Op basis van samenleven en het uitwisselen van verhalen maakte elk koppel een scène die ze spelen in hun eigen huis.
Bekijk enkele video's op Youtube: http://youtu.be/4o-VIt6kPEE?list=PL8P-BXRW9AtRWKJ23_GOBQwjIlUnca-gK

Community Arts Koplopers

Twaalf videoportretten van twaalf leidinggevenden uit twaalf sectoren in twaalf provincies. Twaalf bijzondere portretten en projecten. Van CAL-XL.
http://www.cal-xl.nl/koplopers/