Programma cultuur in de vrije tijd

Congresdag Bombarie, 23 juni 2016

10.15 uur
Openingsprogramma Dialoog over de waarde van kunsteducatie

Bekijk hier meer informatie over het openingsprogramma

11.00 - 12.30 uur
5. Hoe word jij een sterk merk?

Wat kom je tegen als je gaat ondernemen? Hoe zorg je als maker en docent dat jij staat voor een sterk merk? Hoe onderscheid je je met authenticiteit en eigen kracht? Hoe zorg je voor tevreden klanten? Volg de workshop door Marjolein de Boer (Academie voor Cultuurmanagement). 

11.00 - 12.15 uur
6. Samenwerken werkt! Praktijkvoorbeeld Vrije Muziekschool Spaarne

De Vrije Muziekschool Spaarne is een jonge en succesvolle samenwerking van kunstdocenten en dient als inspiratiebron voor deze sessie. We gaan we op zoek naar motivaties, do’s en don’ts, haken en ogen voor samenwerkingen tussen zzp’ers. Presentatie door Mirjam Karres en Allard Bentvelsen.

11.00 - 12.15 uur
2. De fijne kneepjes van PR en publiciteit

Het succes van een project hangt af van verschillende factoren. Een van deze factoren is een sterk communicatieplan. Hierin staat wie, wat, waarom, wanneer, waar en hoe je deelnemers, media, gemeente enthousiast maakt voor je project of organisatie. Deze belangrijke 5 W’s en H gaan we uitwerken zodat je ze direct in de praktijk kunt brengen. Workshop door Nancy Scheeve (Fonds voor Cultuurparticipatie) en Angela van Dijk (LKCA).

11.30 - 12.00 uur
10. Tussen er was eens… en ze leefden nog lang en gelukkig!

Het Jeugdtheaterhuis wil een huis zijn met deuren die wijd open staan voor alle kinderen en jongeren in Zuid-Holland. Daarom organiseert het Jeugdtheaterhuis zowel binnen- als buitenschoolse theateractiviteiten. De schooltoneelclub is er één van. Wat is hun werkwijze? Welke hobbels zijn er te nemen en welke successen worden er geboekt? Presentatie door Liesbeth le Cessie van Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland. 

13.00 - 13.45 uur
28. Muziekmakers

Muziekmakers is een nieuwe, moderne vorm van muziekonderwijs bij Pier-K . Bij deze methode krijgen twee leerlingen een half uur instrumentale les, waarna ze een half uur samen muziek maken in een band of (strijk)orkest. Workshop door Egbert Kreiken, Erica de Ridder, Robert-Jan van Schoonacker.

13.00 - 14.00 uur 
21. Muziek als Vak – Muziekonderwijs volgens het Kodály-concept

Muziek als Vak is een praktische workshop waarin de deelnemers via muzikale activiteiten kennismaken met muziekonderwijs volgens het Kodály-concept. De workshop is bedoeld voor iedereen met belangstelling voor muziekonderwijs: basisschoolleerkrachten, vakleerkrachten, muziekdocenten en musici. Workshop door Daniel Salbert en Suzanne Konings (docenten Muziek als Vak aan het Koninklijk Conservatorium).

13.00 - 14.30 uur
24. Jutten: van filosofie tot theater

Jutten: een workshop waarin je leert hoe je met filosofische gesprekstechnieken materiaal kunt verzamelen om boeiend theater mee te maken. Ontdek hoe je je gesprekspartners uitdaagt en op frisse ideeën laat komen. Workshop door Marja van Rossum en Muriël Besemer.

13.00 - 14.30 uur
27. Kinderen Aan Zee

Kinderen Aan Zee is een innovatief project waarbij kunstenaars, leerkrachten, welzijnswerkers én techniekdocenten samen een creatieve vakantieweek organiseren voor kinderen die niet op vakantie gaan. Workshop door Tamara Roos van Artiance.

13.15 - 14.30 uur
25. Droom, denk en doe mee met het VSBfonds en Fonds voor Cultuurparticipatie

Hoe kunnen we méér mensen bereiken die actief met kunst bezig willen zijn? Het VSBfonds en Fonds voor Cultuurparticipatie willen in gesprek met makers en beleidsmedewerkers over de pilot Maak het in en de regeling Jij maakt het mee.

13.15 - 13.45 uur
18. Creatieve makers - Makersplaatsen Breda

Stichting Nieuwe Veste in Breda start samen met scholen en culturele instellingen vier makersplaatsen voor jongeren: ontmoetingsplekken waar ruimte is voor experiment en interessante cross-overs, en waar leerlingen zelf beslissen wat ze willen leren. 

14.45 - 15.30 uur
Keynote Niels Aalberts

Niels Aalberts is als online marketeer al zo’n 20 jaar werkzaam in de muziekindustrie. Hij hielp de Nederlandse muzikant Kyteman aan een grootse doorbraak. Zijn ervaringen beschreef hij in zijn boek Doorbraak! Zero Marketing Budget marketing op internet. Tijdens deze keynote deelt hij zijn inzichten met het publiek.

14.45 - 16.15 uur
52. Musician 3.0 - een performatieve lezing

Bij de HKU wordt sinds 5 jaar de opleiding Musician 3.0 aangeboden met daarin de nadruk op creativiteit, communicatie, muzikaal leiderschap en creatief ondernemerschap. In deze werksessie vertaalt Albert van Veenendaal de inhoud van die opleiding naar het werkterrein van de ervaren professional. 

14.45 - 16.15 uur
50. Eerste hulp bij fondsenwerving

Een mooi idee, en hoe nu verder? Het Fonds voor Cultuurparticipatie en VSBfonds denken graag met je mee. In de workshop maken we kennis en geven we concrete tips. 

Bestel je ticket op de website van Festival Bombarie