Prikkelen & Ontwikkelen - Congresdag Bombarie

datum:
23 juni 2016
locatie:
Jaarbeurs Utrecht
Congresdag Festival Bombarie

De Jaarbeurs en ZIMIHC organiseerden voor het eerst het makersfestival Bombarie met vier dagen vol bruisende amateurkunst. Ook aan al die honderden professionals die zo hard aan amateurkunst en cultuureducatie werken is gedacht. 
Voor hen was er de Congresdag Bombarie, georganiseerd door het LKCA. Bijna 600 mensen kwamen op 23 juni naar de Jaarbeurs in Utrecht. Voor het eerst kwamen professionals uit cultuureducatie, amateurkunst en cultuurbeleid op zo’n grote schaal samen. Een dag vol inspirerende lezingen, praktische tips en goede voorbeelden. En een dag genieten van een bijzonder gebouw en mooie optredens.

Terugblikken

Wil je terugblikken? Op onze Facebookpagina vind je een fotoalbum van de Congresdag Bombarie. 

Van een aantal sprekers ontvingen wij hun presentaties. Deze kun je hier downloaden als pdf.
Sessie 29. Cultuurbeleid in transitie: presentatie Cor Wijn
Sessie 53. Samenwerken tussen cultuur en onderwijs: presentatie Frank van Hees (gemeente Arnhem)
Sessie 53. Samenwerken tussen cultuur en onderwijs: presentatie Klaske Buis (gemeente Hengelo)

Reacties van deelnemers

Veel deelnemers hebben gereageerd op ons verzoek om feedback. Allemaal hartelijk bedankt! Dat is voor ons erg waardevol. Zo weten we dat jullie over het algemeen een goede dag hebben gehad, maar bijvoorbeeld ook dat we de volgende keer meer ruimte in het programma moeten reserveren om je te kunnen verplaatsen tussen sessies. Enkele reacties:

‘De sessie Theater in de klas was heel erg leuk om mee te maken! Inspirerend en uitnodigend voor op mijn eigen school. Ook het onderdeel over poëzie was erg inspirerend.’

‘Leuk dat jullie dit organiseren! Graag meer!’

‘Pluspunt vond ik korte presentaties, hierdoor kon je veel "consumeren" en na het proeven bepaal je of  je er verder mee gaat in de nabije toekomst.’