mail of bel voor vragen 030 711 51 00

Bijeenkomsten: ontmoet vakgenoten via het LKCA

Het LKCA organiseert regelmatig conferenties en netwerkbijeenkomsten rond specifieke thema’s en brengt professionals, beleidsmakers, bestuurders en onderzoekers met elkaar in contact.

Het LKCA organiseert studiedagen, netwerkbijeenkomsten en conferenties. Dat doen we onder andere voor interne cultuurcoördinatoren (icc’ers), cultuurcoaches, erfgoedprofessionals, pabo-docenten, educatiemedewerkers van culturele (BIS-)instellingen en vakprofessionals binnen bijvoorbeeld community arts, urban arts en verschillende kunstdisciplines. Dit kunnen kleine, op intervisie gerichte bijeenkomsten zijn, of grotere conferenties. Alle betrokkenen en geïnteresseerden zijn van harte welkom! De bijeenkomsten worden onder andere vermeld in de agenda en uiteraard in onze nieuwsbrief.    

Een greep uit ons aanbod:

bijeenkomsten LKCADag van de Cultuureducatie

Het LKCA organiseert elk jaar de Dag van de Cultuureducatie. De dag is bedoeld voor iedereen die via zijn werk te maken heeft met cultuureducatie.


Kunst Versterkt

Het LKCA organiseerde in 2014 met partners in het veldKunst versterkt een aantal regiobijeenkomsten over de waarde van cultuurparticipatie voor de samenleving. Centrale vraag is: hoe kan de kunstsector samenwerken met andere domeinen als zorg, welzijn en sport? Bekijk het dossier>

Deskundigheidsbevordering kunstvakdocenten

Op 6 en 7 november 2014 organiseerde het LKCA twee dagen met workshops en intervisie voor kunstvakdocenten uit de verschillende disciplines. Bekijk hier een terugblik op De Kunst van... Veranderen.

Netwerkdag 'Museum- en erfgoededucatie met kwaliteit'

Op 18 november 2014 organiseerde het LKCA een netwerkdag over de rol van het museum binnen het cultuuronderwijs, met veel aandacht voor Cultuureducatie met Kwaliteit en leerlijnen museum- en erfgoededucatie. 

Onderzoeksconferentie 2014

Onderzoekers en studenten presenteerden op 24 november circa 60 recente onderzoeken uit Nederland en Vlaanderen tijdens deze LKCA onderzoeksconferentie.

Blijf op de hoogte

Volg ons op Twitter en Facebook en schrijf u in voor onze nieuwsservice. Rond verschillende thema’s verschijnen speciale nieuwsbrieven.

Inschrijven nieuwsservice

Doe mee

Deel uw visie en wissel kennis en ervaringen uit via de LKCA-website of via onze LinkedIngroepen, zodat anderen in de sector van uw inbreng kunnen profiteren. Er zijn LinkedIngroepen rond diverse thema’s en voor diverse doelgroepen.

Onze LinkedIngroepen

nieuws

Inspiratie voor creatief schrijven in het onderwijs

12 mei 2017

Ben jij als schrijfdocent actief in het onderwijs? Doe inspiratie op en deel ervaringen op de conferentie ‘Creatief schrijven in het onderwijs’ op 16 juni in Utrecht. En vul onze online enquête in.

lees meer

Kansen voor kinderen in armoede

12 mei 2017

Subsidie in de vorm van muziekles, tekenles, zwemles, schoolspullen etc. Aanvragen tussen 29 mei en 12 juni.

lees meer

Brief aan informateur: integreer beleid voor jongeren, cultuur en sport

11 mei 2017

Zorg voor één aanspreekpunt voor integraal jeugd- en jongerenbeleid, inclusief cultuur en sport voor alle jongeren. Dat schrijven cultuur- en sportorganisaties, waaronder het LKCA, in een brief aan informateur Edith Schippers.

lees meer
meer nieuws