mail of bel voor vragen 030 711 51 00
Pabo en icc

Een aantal pabo-opleidingen in Nederland biedt een minor kunst- en cultuur(educatie) aan. Voor pabo-studenten en -docenten die in cultuureducatie willen samenwerken met het basisonderwijs is de cultuurcoördinator dé gesprekspartner.

In de samenwerking tussen pabo-opleidingen en basisscholen zijn cultuurcoördinatoren voor de pabo een belangrijk aanspreekpunt voor het cultuuronderwijs. Omgekeerd kunnen cultuurcoördinatoren veel hebben aan een pabo-stagiair die wil (meehelpen) een cultuureducatie project te ontwikkelen of uit te voeren op een school. 

Voor studenten

Studenten die een minor cultuureducatie volgen, worden opgeleid tot interne cultuurcoördinator en ontvangen het landelijk erkende icc-certificaat. De minoren staan open voor studenten van pabo-, cmv-, spw- en andere (leraren)opleidingen.
Ben je geïnteresseerd? Op de pagina Cursuslocaties & netwerken vind je een overzicht van alle pabo-minoren.

Voor docenten

Om de kwaliteit van cultuureducatie in de opleiding verder te ontwikkelen, bestaan er verschillende handige instrumenten. Het Handboek Cultuureducatie in de Pabo biedt veel informatie over bijvoorbeeld de kennis en vaardigheden die studenten moeten hebben om zelf cultuurcoördinator te worden. De Cultuurmonitor Pabo is op een maat gemaakt instrument voor zelfevaluatie en kwaliteitsverbetering.

In de praktijk

Op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen worden studenten in de minor Kunst & Cultuur opgeleid tot cultuurcoördinatoren. Hoe de minor precies in elkaar steekt en of de studenten inderdaad volwaardige cultuurcoördinatoren zijn, onderzocht Eeke Wervers.
Lees het artikel

contact

Eeke Wervers
naam
Eeke Wervers
functie
Senior Cultuureducatie
telefoonnummer
030 711 51 37
e-mail
EekeWervers@lkca.nl
Marian van Miert
naam
Marian van Miert
functie
Medior Cultuureducatie
telefoonnummer
030 711 51 45
e-mail
MarianvanMiert@lkca.nl